در فصل بهار، اکثر آلرژی ها شایع تر است، حتی افرادی هم که زمینه درگیری با حساسیت و آلرژی را ندارند ناگهان دچار خشکی، قرمزی، خارش و سوزش در ناحیه چشم می شوند.
البته فصل بهار و کار کردن زیاد با کامپیوتر ۲ علت نسبتا شایع سندروم خشکی چشم هستند اما جای نگرانی وجود ندارد چرا که این عارضه با چند نکته و مراقبت، قابل درمان وکنترل است و دانستن علت خشکی چشم بهتان کمک شایانی می کند تا آن را درمان کنید.
مطالعات نشان داده است، خشکی چشم مزمن ناشی از چند اختلال خود ایمنی در بدن است مانند اسکلرودرمی، لوپوس، سندروم شوگرن، بیماری گریوز و آرتریت روماتوئید. طی تحقیقاتی در دانشگاه میشیگان یک نوع اختلال تیروئیدی می تواند عضلات و بافت های اطراف چشم را از کانال های اشک آور چشم ضعیف و حتی مسدود کند.
خشکی چشم ناشی از کمبود ویتامین A هم می تواند باشد، به طور کلی رژیم غذایی در سلامت بدن و به خصوص سلامت چشم ها بسیار مفید محسوب می شود. این ویتامین، در مواد غذایی چون سیب زمینی شیرین، سبزیجات برگ دار، کلم بروکلی، کدو تنبل و هویج سرشار است و برای سلامت چشم ها بسیار مناسب است. همچنین اسیدهای چرب امگا۳ در از بین بردن قرمزی، خارش و خشکی چشم بهترین گزینه هاست.
اکثر افرادی که از لنزهای چشمی استفاده می کنند بی شک دچار خشکی چشم مکرر می شوند. برخی تحقیقات بیانگر این است که یک لایه طبیعی از اشک چشم با استفاده از لنزهای چشمی دچار اختلال می شود. به عبارتی دیگر لنزهای تماسی می تواند منجر به تبخیر این لایه گردد و در این صورت احساس خشکی چشم شدید می شوید. استفاده از قطره های اشک مصنوعی و تعویض دوره ای لنز با عینک و یا استفاده از لنزهای یکبار مصرف برای بهبود این اوضاع بسیار مفید است.
در زندگی روزمره، این گزینه از لیست بسیار شایع تر است. هنگامی که از خواب بیدار می شوید فورا به سراغ موبایل و تبلتتان رفته تا ایمیل ها و شبکه های مجازی را چک کنید علاوه بر آن در محل کار خود حدود ۸ ساعت به صفحه نمایش کامپیوتر خیره می شوید و هنگامی که به خانه بازمیگردید باز چشمان خود را برای تماشای تلویزیون خسته می کنید. جای تعجب دارد با این همه کار دچار خشکی چشم نشوید زیرا زمانی که برای مدت ها طولانی به صفحه نمایش خیره می شوید تعداد پلک هایی که می زنید کاهش می یابد، همین یک کار کافیست تا چشمانی به شدت خشک و قرمز داشته باشید.
همان طور که می دانیم اکثر داروها دارای یکسری عوارض جانبی هستند، استفاده طولانی مدت از برخی داروها روی سلامت و عملکرد چشم تاثیر منفی می گذارد و منجر به کاهش تولید اشک و در نهایت خشکی چشم می شود. به داروهایی که روی سلامت چشم ها اثر می گذارند می توان مانند آنتی هیستامین ها، ضداحتقان ها، ضد افسردگی و ضد اضطراب، قرص های خواب آور، داروهای مدر، داروهای فشار خون و مسکن اشاره کرد.
افزایش سن همان طور که تمامی ارگان های بدن را تحت تاثیر قرار داده و پیر می کند چشم نیز از این قاعده مستثنا نیست. یک متخصص چشم پزشکی بالینی در دانشگاه مدیسون توضیح داد، با افزایش سن به تدریج اشک چشم ها خشک می شود. ۳۰ درصد از افرادی که سن بالای ۵۰ سال دارند دارای خشکی چشم مزمن هستند.
اگر شما برای بهبودی دید خود عمل لیزیک را انجام داده اید و یا پلک خود را برای زیبایی جراحی کردید، خشکی چشم یکی از عوارض جانبی و البته شایع این اقدام است و تا حدود ۶ ماه چشمانی خشک با دید هاله ای دارید که به مراتب و با مراقب های ویژه تحت نظر پزشک بهبود پیدا می کند.
تازه ترین مطالب
بینایی بهینه برای فرایند یادگیری کودکان ضرورری است ولی بسیاری از والدین نمی دانند که ضعف بینایی چه علائمی را در کودکان ایجاد می کند. بنابراین مهم است ...ادامه مطلب
لنز های وایت پوپیل برای ایجاد ظاهری طبیعی در چشمان استفاده می شود. این نوع از لنز های تماسی می توانند کدورت عنبیه و حالت غیر عادی آن را پوشش دهند و جل...ادامه مطلب
همه ما دوست داریم تا جایی که می توانیم در زندگی پس انداز کنیم و همواره به دنبال خرید اجناس ارزان و خوب هستیم. اما جنس ارزان، همیشه بهترین نیست و لنز ه...ادامه مطلب
چشم های شما از مهمترین اندام های حسی بدن تان است که علاوه بر ایجاد حس بینایی به بهبود تمرکز مغز کمک می کند. امروزه ضعف بینایی یک مشکل رایج است و به دل...ادامه مطلب
نمره چشم به توانایی دیدن جزئیات کوچک اشاره دارد. این نمره به صورت یک عدد کسری نشان داده می شود و برای تعیین نسخه عینک شما کارایی دارد. سن ثابت شدن نمر...ادامه مطلب