به هر طرف که نگاه می کنید صفحه دیجیتال را می بینید، انگار در محاصره لپ تاپ ها، مانیتورها، تبلت ها، تلویزیون ها و تلفن های هوشمند قرار گرفته اید. این تکنولوژی ها قطعا زندگی شما را راحت تر کرده، اما باید بدانید مشکلات زیادی را هم وارد زندگی شما کرده است. بر اساس نتایج تحقیقات دانشمندان حالا بیشتر از ۷۰ درصد افرادی که از این وسایل دیجیتال استفاده می کنند دچار مشکلات چشمی هستند که به اصطلاح آن را درد چشم دیجیتالی یا پیچ خوردگی چشم می نامند.
کسانی که دچار مشکل درد چشم دیجیتالی می شوند در چشمشان دچار مشکلاتی از قبیل خشکی چشم، تاری دید، خستگی چشم و البته اسپاسم و گرفتگی عضلات گردن و شانه می شوند. نتیجه تحقیقات انجمن ملی چشم پزشکان انگلستان نشان داده که جدا از این ناراحتی ها در درازمدت این حالت می تواند عوارض جدی تری مثل دژنراسیون ماکولای چشم (که می تواند حتی باعث کوری هم شود) و آب مروارید را به همراه داشته باشد.
دکتر جاشوا دونایف، پروفسور چشم پزشکی در دانشگاه پنسیلوانیا می گوید: مشکل عمده ما با تکنولوژی های دیجیتالی این است که در مقابل آنها کم پلک می زنیم. در استفاده از این صفحه های دیجیتال رفلکس پلک زدن ما بلوک می شود و در نتیجه میزان پلک زدن ما و میزان ترشح اشک در چشم پایین می آید و به دنبال آن دچار مشکل خشکی چشم و سایر عوارض می شویم.
دکتر دونایف می گوید برای حل مشکل باید هر ۱۰ ثانیه یک بار پلک بزنیم. اگر یکبار وقتی به صفحه دیجیتال خیره هستید حالت طبیعی خود را حفظ کنید و میزان پلک زدن خودتان را بشمارید متوجه می شوید که هر ۱۵تا ۲۰ ثانیه یکبار پلک می زنید. البته انجمن ملی چشم پزشکان ایالات متحده راه حل دیگری را پیشنهاد داده است.
در گردهمایی اخیر این انجمن از نوعی لنز چشمی رونمایی شد که مخصوص کار با دستگاه های دیجیتال و مانیتورهاست. افرادی که می خواهند چند ساعت به مانیتور خیره شوند، این لنزها را داخل چشمان خود می گذارند و پس از پایان کارشان آنها را خارج می کنند اما مشخص است که استفاده از چنین لنزهایی کار ساده ای نیست.
نتایج بررسی اخیر روی ۷ هزار و ۱۶۰ نوجوان و جوان و میانسال نشان داد که حدود ۶۰ درصد از این افراد روزانه حداقل ۶ ساعت به صفحه های دیجیتالی نگاه می کنند. ۲۸ درصد از افراد مورد بررسی هم روزانه بیشتر از ۱۰ ساعت به صفحه های دیجیتالی مانیتورها، تلفن های همراه و تلویزیون ها نگاه می کنند. در کل بیشتر از ۷۰ درصد افراد مورد بررسی اظهار کردند که دچار مشکلات چشمی و ناراحتی های چشمی هستند.
دکتر جاستین بازان، متخصص چشم پزشکی در بروکلین که در این پژوهش از پزشکان ارشد بود، می گوید: آنچه ناراحت کننده است این است که همه افرادی که دچار مشکل چشمی می شوند فکر می کنند که چنین حالتی نتیجه طبیعی کار کردن با دستگاه های دیجیتال است و هیچ کدام آنها نمی دانستند که می توانند اقداماتی انجام دهند تا از بروز این مشکلات پیشگیری کنند.
از اقدامات دیگری که می توانید برای جلوگیری از این حالت انجام دهید، این است که، صفحات دیجیتالی را به گونه ای قرار دهید که در فاصله حداکثر یک بازو با صورت شما فاصله داشته باشد و در حالتی به آن نگاه کنید که گردنتان به سمت پایین یا بالا خم نشود (بهترین حالت این است که صفحه مانیتور کمی پایین تر از چشمان شما در حالی که مستقیم به رو به رو نگاه می کنید باشد) در ضمن هر ۲۰ دقیقه یکبار به چشمانتان استراحت دهید یعنی آنها را از صفحه مانیتور بردارید و به یک نقطه دور برای چند دقیقه نگاه کنید.
البته قطعا می دانید که بهترین کار این است که از روی صندلی بلند شوید و راه بروید و حین راه رفتن به نقطه ای دور نگاه کنید. مطالعات درازمدت نشان داده است که در معرض طولانی نورهای موسوم به طیف آبی قرار گرفتن هم می تواند مشکلات جدی چشمی مثل آب مروارید و تخریب بافت ماکولای چشم را باعث شود که در درازمدت حتی می تواند باعث نابینایی یک یا هر دو چشم شود. البته برخی چشم پزشکان معتقدند که هنوز یافته ها برای اثبات این موضوع کافی نیست.
دکتر بازان در این مورد می گوید: مطالعات ۲۰ تا ۳۰ ساله ای که روی چشم ماهیگیران و اسکی بازها انجام گرفته نشان داده در طولانی مدت اگر در معرض انعکاس نور قرار بگیرید به چشمتان آسیب های جدی وارد می شود.
اما در مورد نور مانیتورها و صفحه های دیجیتال هنوز این بررسی های طولانی مدت انجام نگرفته است تا بتوان حکم کلی در این مورد ارائه داد اما در نهایت می توان گفت برای پیشگیری از خطرات احتمالی بد نیست چشمانتان را با نورهای صفحه های دیجیتال از بین نبرید.
دکتر دونایف می گوید: صفحه های ایمنی در بازار وجود دارند که می توانند نور آبی صفحه های مانیتور را فیلتر کنند. کسانی که مدت های طولانی از این مانیتورها استفاده می کنند بد نیست این صفحه ها را به کار ببرید. یک توصیه دیگر من هم این است که نور صفحات را تا جایی که می توانید کم کنید البته کم کردن نور نباید به حدی باشد که در دیدن مانیتور یا صفحه تلویزیون دچار مشکل شوید، باید کم کردن نور به حدی باشد که راحت بتوانید مطالب را ببینید.
در ضمن آخرین توصیه دکتر دونایف هم در نوع خود جالب است: افرادی که ساعت های طولانی به مانیتور یا تلویزیون نگاه می کنند باید در استفاده از عینک های آفتابی بیشتر از دیگران دقت کنند. حساسیت چشمی این افراد بیشتر از سایرین است و آنها باید در تمام مواقعی که در معرض نور خورشید هستند از عینک های آفتابی استاندارد که لنزهایی با سایه خاکستری یا قهوه ای دارند، استفاده کنند.
تازه ترین مطالب
بینایی بهینه برای فرایند یادگیری کودکان ضرورری است ولی بسیاری از والدین نمی دانند که ضعف بینایی چه علائمی را در کودکان ایجاد می کند. بنابراین مهم است ...ادامه مطلب
لنز های وایت پوپیل برای ایجاد ظاهری طبیعی در چشمان استفاده می شود. این نوع از لنز های تماسی می توانند کدورت عنبیه و حالت غیر عادی آن را پوشش دهند و جل...ادامه مطلب
همه ما دوست داریم تا جایی که می توانیم در زندگی پس انداز کنیم و همواره به دنبال خرید اجناس ارزان و خوب هستیم. اما جنس ارزان، همیشه بهترین نیست و لنز ه...ادامه مطلب
چشم های شما از مهمترین اندام های حسی بدن تان است که علاوه بر ایجاد حس بینایی به بهبود تمرکز مغز کمک می کند. امروزه ضعف بینایی یک مشکل رایج است و به دل...ادامه مطلب
نمره چشم به توانایی دیدن جزئیات کوچک اشاره دارد. این نمره به صورت یک عدد کسری نشان داده می شود و برای تعیین نسخه عینک شما کارایی دارد. سن ثابت شدن نمر...ادامه مطلب