سارا نصری 29 فروردین ماه 1399 1,496

لنزهای تماسی مخصوص نابینایان

محققان در اسرائیل در حال کار بر روی نوع خاصی از لنزهای تماسی هستند که به گفته آنها این امکان را برای نابینایان فراهم می کند. لنزهای تماسی از سنسورهای لمسی چشم استفاده می کنند تا به افراد نابینا این امکان را می دهند که با چشمان خود “احساس” کنند، به همان شکلی که انگشتان آنها بریل را احساس می کنند.

لنزهای تماسی بیونیک توانایی فشار دادن تصاویر بر روی سطح چشم را دارند. هنگامی که تصاویر بر روی چشم فشرده می شوند، مغز می تواند از طریق لمس آنچه که تماشاگر لنز تماسی در آن جستجو می کند، کشف کند.

این سیستم تصویری را که توسط یک دوربین گرفته شده به لنز ارسال می کند، که تصویر را به صورت حسی لمسی تعبیر می کند که می تواند بصری تعبیر شود. اگرچه این روند پیچیده به نظر می رسد، به همان اندازه لنزهایی که دنیای بصری را به کدی شبیه بریل تفسیر می کنند، است که از طریق تکانه های الکتریکی به مغز منتقل می شود. از آنجا، مغز کد را به آنچه شخص نابینا می بیند ترجمه می کند.

این لنز توسط چه کسی ساخته شده؟

این لنز توسط محقق اسرائیلی، پروفسور زای زالسکی، عضو هیئت علمی مهندسی در دانشگاه بارلان در تل آویو، اسرائیل اختراع شده است. به گفته زالسکی، در قرنیه ۶۰۰ برابر بیشتر از انگشتان دست وجود دارد که به طور معمول برای لمس و خواندن بریل استفاده می شود. از آنجا که سنسورهای لمسی زیادی در چشم ها وجود دارد، افراد نابینا می توانند تصویری را با وضوح بسیار بالا حس کنند و احساس کنند، و آنها را قادر می سازند واقعاً با چشمان خود ببینند.

این لنز چگونه کار می کند؟

این روش با سلول های چشم چاپی مصنوعی و ۳D متفاوت است زیرا شبکیه های مصنوعی از دوربین های کامپکت متصل به الکترود برای ارسال مستقیم تصویر به اعصاب چشم استفاده می کنند. متأسفانه، این اتصال فقط چند سال ادامه دارد و نمی توان از آن استفاده کرد در افرادی که بدون قشر بصری توسعه یافته متولد شده اند. علاوه بر این، این روش ها بسیار تهاجمی هستند و تصاویر با رزولوشن کم فقط با چند پیکسل تولید می کنند.

اگرچه هنوز در مرحله نمونه اولیه خود است، لنزها می توانند به خواندن افراد نابینا فراتر بروند. محققان پیش بینی می کنند که این محصول می تواند کاربردهای انسانی و پزشکی دیگری داشته باشد، از جمله کمک به اجرای قانون در تاریکی کامل هنگام استفاده در کنار دوربین مادون قرمز.

لنزهای تماسی کاملاً متفاوت از “Google Glass for Blind” است که توسط یک محقق دیگر اسرائیلی ساخته شده است. اگرچه، هر دو می گویند محصولاتشان می توانند با هم کار کنند.

در نهایت

محققان ادعا می کنند که آنها با آزمایش های اولیه موفقیتی داشته اند و افراد آزمون پس از انجام برخی تمرینات قادر به شناسایی اشیاء بودند. در حال حاضر، محققان امیدوارند سرمایه گذاری ۱ تا ۲ میلیون دلاری داشته باشد تا بتواند یک سیستم کامل و فرایند تولید را پیاده سازی کند. در صورت تأمین بودجه، نسخه بتا ظرف دو تا سه سال آماده خواهد بود.

# برچسب ها :

تازه ترین مطالب

- دلیل خشکی چشم، هنگام استفاده از لنزهای چشم

اگر شما هم مانند بسیاری از مردم به طور منظم از لنزهای چشم استفاده می کنند ممکن است خشکی چشم را تجربه کنید، پس بهتر است دلایل این مشکل را درک کرده و بد...ادامه مطلب

- آیا با چشم آستیگمات میشه لنز رنگی زد؟

خیلی از دوستان می پرسن که آیا با چشم آستیگمات امکان استفاده از لنز رنگی هست یا نه ؟ اگر آستیگمات چشم بیشتر از 0.75 باشد نمی توان از لنز آستیگمات اس...ادامه مطلب

- گشادی مردمک چشم ناشی از چه عواملی است؟

اگر در آینه به چشم‌هایتان نگاه کنید، متوجه تنگ و گشاد شدن مردمک چشم‌هایتان می‌شوید. گشادی مردمک چشم واکنشی طبیعی به کم یا زیادشدن نور ا...ادامه مطلب

- انواع بیماری های ژنتیکی چشم

عوامل ژنتیکی نقش مهمی را در بروز بعضی اختلالات بینایی و بیماری های ژنتیکی چشم در مقاطع سنی مختلف ایفا می‌کنند مانند شب کوری، کور ر...ادامه مطلب

- علائم پارگی شبکیه چیست و راه های درمان آن کدامند

جداشدگی شبکیه یکی از بیماریهای جدی چشم است. شبکیه بافتی در پشت چشم است. در این بیماری شبکیه از بافتهایی که آن را حمایت میکنند دور میشود. تغییرات ناگها...ادامه مطلب