چشم حساس ترین عضو بدن است و در عین حساسیت زیاد در معرض تهدیدات محیطی فراوانی است . این در حالی است که بیش از 70 درصد اطلاعات زندگی ما از طریق چشم دریافت می شود و اعضای دیگر فقط تا حد محدودی امکان جایگزینی چشم را دارند.
چشم حس بینایی را به ما می دهدو البته از نظر جانبی در زیبایی انسان هم تاثیر زیادی دارد .همانگونه که گفته شد چشم انسان یکی از حساس ترین عضو بدن است که به راحتی آسیب می بیند و باعث عفونت در بدن می شود و حتی می تواند انسان را از پای دربیاورد .
در این مقاله می خواهیم در قالب 4 روش که هر کدام به روش های مرتبط تقسیم می شوند ، به شما به صورت مرحله به مرحله آموزش دهیم که چگونه می توانید بر روی قدرت بینایی خود، تاثیر مثبتی بگذارید.پس تا آخر مقاله با ما همراه باشید .
چشم ها یکی از پرکاربردترین و البته در معرض آسیب ترین قسمت های بدن هستند . روزانه به اشکال مختلف از چشمان خود با هدف های متفاوت استفاده می کنید و در گذر زمان به دلیل استفاده نادرست و یا استفاده بیش از اندازه بر روی قدرت بینایی خود و سلامت چشمان ، تاثیر منفی می گذارید که نیاز است کم کم به فکر تقویت و البته ترمیم بخش های آسیب دیده خود باشید .
حتی اگر از سلامت کامل چشم ها برخوردار هستید با این روش ها ، به هر چه بهتر شدن و دقیق تر شدن قدرت بینایی شما کمک خواهد شد .
1- روش های طبیعی تقویت چشم
چشم ها همانند سایر اعضای بدن ، به مواد معدنی برای ادامه کار احتیاج دارند ، اما آیا شما نیازهای چشم را تمام و کمال مهیا می کنید ؟
بهترین رژیم برای چشم ها ، رژیمی است که سرشار از میوه و سبزیجات خالی از قند باشد .ویتامین های "E" ، " A " و " C" هر کدام به تنهایی نقش مهمی در سلامت چشم ها دارند که در کنار آن ها مواد معدنی همچون «مس» و «روی» می توانند این روند را تکمیل کنند .
این ویتامین ها و مواد معدنی نقش مهمی در کار و سلامت چشم ها و قدرت بینایی دارند که در مواد غذایی همچون "توت فرنگی" ، "مرکبات" ، "سبزیجات" ، "ماهی سالمون" و غیره برای ویتامین ها ؛ و البته "گوشت بوقلمون" و "غذاهای دریایی" برای مواد معدنی ، مفید فایده هستند .
آنتی اکسیدان ها همچون " تباکاراتون" ، "لویتون" و غیره در محافظت از شما در برابر نور خورشید و اشعه های آن می توانند مفید باشند . این آنتی اکسیدان ها در سبزیجات با رنگ تیره ، آلوها و همچنین هویج به وفور قابل دریافت هستند . مصرف روزانه 1000 میلی گرم روغن های حاوی"امگا 3 " می تواند تا حد بسیار زیادی از مشکلات چشم ، همچون "خشک شدن چشم ها" جلوگیری کنند .
*سیر و پیاز را به هیچ عنوان از برنامه غذایی خود حذف نکنید .
2- چشمانتان را ورزش هید
بله – چشم ها هم به نوبه خود باید ورزش داده شوند ولی احتمالا با ورزش های چشم آشنا نیستید ! این ورزش ها تاثیر بسزایی در سلامت چشمان شما دارند و این ورزش ها را باید هنگام بیدار شدن از خواب ، قبل از خواب و هنگامی که احساس خستگی در چشمانتان دارید ، انجام دهید :
3- به چشمان خود آرامش دهید
یکی از مهم ترین موارد در این زمینه خواب کافی برای دادن استراحت کامل به چشمان است که باید با دقت ، ساعات خواب خود را برای داشتن خواب کافی زیر نظر داشته باشید . همچنین در حین کار می توانید به چشمان خود این استراحت ها را بدهید:
4- از چشمان خود مراقبت کنید
- نور محیط را تنظیم کنید : نور را باید ملایم کنید که در این زمینه استفاده از نور لامپ های فلورسنت به تنهایی تا حدودی بر چشمان شما تاثیر منفی می گذارند . هنگام مطالعه ، منبع نور باید در پشت سر شما قرار بگیرد و مستقیما به کتاب و غیره بتابد .
بر روی میز کامپیوتر از چراغ های مطالعه یا چراغ های سایه دار استفاده کنید. باید به صورتی باشد که نور به میز کار به خوبی بتابد ولی با یک محافظ از برخورد مستقیم نور به چشمان شما جلوگیری شود.
از تماشای تلویزیون ، کار با کامپیوتر و یا گوشی در نور کم و تاریکی ، جدا بپرهیزید .
- هوای محیط را بهبود ببخشید : خشکی چشم عواقب جبران ناپذیری دارد که درصدی از این خشکی ، به محیط و هوای اطراف شما مربوط می شود ؛ که تا چه اندازه مرطوب است ! پس وجود هوای مرطوب بر عملکرد چشمان شما تاثیر مطلوبی دارد .
از دستگاه های تولیدکننده بخار استفاده کنید .
از کولرها با درجه کم استفاده کنید .
سیگار و دود سیگار اثر مخربی بر چشمان شما دارد ؛ از آن دوری کنید.
در صورت نیاز از قطره های اشک مصنوعی استفاده کنید.
نبایدهایی برای تقویت بینایی و چشم
در آخر به این چند توصیه خوب گوش کنید:
تازه ترین مطالب
اگر شما هم مانند بسیاری از مردم به طور منظم از لنزهای چشم استفاده می کنند ممکن است خشکی چشم را تجربه کنید، پس بهتر است دلایل این مشکل را درک کرده و بد...ادامه مطلب
خیلی از دوستان می پرسن که آیا با چشم آستیگمات امکان استفاده از لنز رنگی هست یا نه ؟ اگر آستیگمات چشم بیشتر از 0.75 باشد نمی توان از لنز آستیگمات اس...ادامه مطلب
اگر در آینه به چشمهایتان نگاه کنید، متوجه تنگ و گشاد شدن مردمک چشمهایتان میشوید. گشادی مردمک چشم واکنشی طبیعی به کم یا زیادشدن نور ا...ادامه مطلب
عوامل ژنتیکی نقش مهمی را در بروز بعضی اختلالات بینایی و بیماری های ژنتیکی چشم در مقاطع سنی مختلف ایفا میکنند مانند شب کوری، کور ر...ادامه مطلب
جداشدگی شبکیه یکی از بیماریهای جدی چشم است. شبکیه بافتی در پشت چشم است. در این بیماری شبکیه از بافتهایی که آن را حمایت میکنند دور میشود. تغییرات ناگها...ادامه مطلب